Poziv za STARTUP KOMPANIJE koje posluju u sektorima zelene i plave ekonomije

Poziv za STARTUP KOMPANIJE koje posluju u sektorima zelene i plave ekonomije
Poziv za STARTUP KOMPANIJE koje posluju u sektorima zelene i plave ekonomije

Rok za podnošenje aplikacija za učešće u STARTUP 10 programu je produžen do 11. maja 2024. godine!

 

U okviru StartUp 10 programa, koji ima za cilj promovisati bezbjednost hrane i zapošljavanje mladih u deset (10) partnerskih zemalja italijanske razvojne saradnje (Albanija, Alžir, Bosna i Hercegovina, Egipat, Etiopija, Jordan, Kenija, Liban, Tunis i Uganda), Centar za ekonomski i ruralni razvoj (CERD) poziva zainteresovane kandidate – startup kompanije da se prijave za učešće u programu razvoja lokalnih kompanija koje posluju u sektorima zelene i plave ekonomije, sa fokusom na procese digitalizacije.

Odabrani kandidati – startup kompanije – će dobiti podršku u vidu kontinuiranih sesija poslovnog “coaching-a”, na kraju kojih će imati priliku da predstave svoje projekte komisiji sastavljenoj od domaćih i međunarodnih stručnjaka koja će izabrati jednog (1) pobjednika.

Pobjednik (najbolje rangirani startup biznis) će dobiti nagradu od 5.000 EUR koja će se dodjeliti u vidu alata za podršku, obuke, usluga ili odgovarajuće opreme, a prema izboru odabranog pobjedničkog startup-a. Dodatno, pobjednički startup će imati mogućnost učešća u programu “Open Innovation” u svrhu povezivanja i uspostavljanja partnerskih odnosa sa zainteresovanim italijanskim kompanijama iz navedenih sektora.

Pravila Poziva za prijavu startup kompanija, koja su objavljena na web stranici STARTUP10 programa (https://www.startup10medafrica.com/call-for-startups/) i na web stranici Centra za ekonomski i ruralni razvoj (CERD), sadrže sve relevantne informacije o uslovima učešća, prijavi i kriterijima odabira kandidata.

Prijave se primaju popunjavanjem prijavnog obrasca na engleskom jeziku (dostupan na linku ispod) i podnošenjem prijave na adresu Centra za ekonomski i ruralni razvoj (CERD), Krnete 103, 78250 Laktaši ili putem e-maila na: office@cerd.ba, najkasnije do 11. maja 2024. godine (23:59 po srednjeevropskom vremenu).

Poznavanje engleskog jezika je obavezno!

Za više informacija pogledajte Pravila javnog poziva (dostupna na linku ispod) ili kontaktirajte: Centar za ekonomski i ruralni razvoj (CERD) na broj telefona: +387 51 491 760, ili na email: office@cerd.ba.

Pravila javnog poziva možete preuzeti OVDJE.

Prijavni obrazac možete preuzeti OVDJE.

Pretplatite

se na naš newsletter