Škola za organsku proizvodnju

Škola za organsku proizvodnju
Škola za organsku proizvodnju

Škola za organsku proizvodnju

Na Domestica imanju u oktobru će biti održana Škola za organsku proizvodnju, s ciljem afirmacije organske poljoprivrede i povećanja znanja stanovništva, koje želi da se bavi ovim vidom proizvodnje. Svi polaznici imaće jedinstvenu priliku da spoznaju i nauče osnovne principe organske proizvodnje. Saznaće kako da naprave sopstvenu organsku proizvodnju u zaštićenom prostoru, a učiće i o specifičnim agrotehničkim mjerama u zaštićenom prostoru, te o biljkama prijateljima i uređenju zaštićene bio-bašte, ali i mnogim drugim stvarima koje su važne za ovaj vid proizvodnje.
Škola za organsku proizvodnju biće vođena od strane najvećeg eksperta u organskoj proizvodnji u regiji, prof.dr Branke Lazić, i njenih saradnika.
Škola je planirana da se održi sredinom oktobra, i to od 11 do 13. oktobra i od 18 do 20.oktobra. Radnim danima, edukacija će se odvijati u popodnevnim satima, a subotom tokom dana. Važno je napomenuti da će se subotom raditi praktično na imanju Domestice, u selu Krnete u opštini Laktaši. Nakon završetka obuke, svi učesnici će polagati test, a oni koji polože, dobiće certifikat o uspiješno završenoj Školi za organsku proizvodnju.

Pretplatite

se na naš newsletter