Domaći privrednici u Austriji

Domaći privrednici u Austriji
Domaći privrednici u Austriji

Domaći privrednici u Austriji

Predstavništvo Republike Srpske u Beču, u saradnji sa lokalnim partnerima Centrom za ekonomski i ruralni razvoj – CERD, Banja Luka te Inovacionim Centrom Banja Luka, po treći put je organizovalo studijsku posjetu za mala i srednja preduzeća i predstavnike lokalnih samouprava u cilju razvoja poslovne saradnje lokalnih privrednih subjekta i institucija sa privrednicima i institucijama iz Austrije. Privredni susreti su organizovani posredstvom Privredne Komore Austrije, koja je za naše privrednike ugovarala sastanke u austrijskim kompanijama.

U pokušaju izlaska na austrijsko tržište, studijskoj posjeti prisustvovalo je dvanaest privrednika iz RS, uglavnom iz sektora tekstilne i metaloprerađivačke industrije, koji su imali priliku da direktno razgovaraju sa vlasnicima i direktorima austrijskih kompanija. Centar za ekonomski i ruralni razvoj – CERD je prepoznao tekuće probleme lokalnih privrednika sa kojim se svakodnevno susreću u poslovanju, a jedan od njih je svakako pronalazak novih partnera i direktnog plasmana domaćih proizvoda na inostrana tržišta.

Studijska posjeta lokalnih privrednika Austriji održana je u periodu od 27. juna do 1. jula ove godine, dok se naredni ciklus poslovnih susreta domaćih i austrijskih privrednika očekuje krajem 2016.

Pretplatite

se na naš newsletter