POZIV OMLADINSKIM ORGANIZACIJAMA ZA UČEŠĆE NA e.Kon 2022

POZIV OMLADINSKIM ORGANIZACIJAMA ZA UČEŠĆE NA e.Kon 2022
POZIV OMLADINSKIM ORGANIZACIJAMA ZA UČEŠĆE NA e.Kon 2022

PRIJAVA NA KONFERENCIJU

Organizacije civilnog društva koje okupljaju mlade, rade sa mladima i za mlade, a koje su prošle godine 24. aprila usvojile Ekološku inicijativu mladih – Bardača inicijativu, sa zadovoljstvom pozivaju predstavnike omladinskih organizacija iz čitave Bosne i Hercegovine da se prijave za učešće na 2. ekološkoj konferenciji mladih „e.Kon 2022“ i da aktivno sudjeluju u izradi i usvajanju prve Ekološke deklaracije mladih u Bosni i Hercegovini. Konferencija e.Kon 2022 će se održati u četvrtak, 21. 04. 2022. godine sa početkom u 9.00 časova na Domestica imanju Centra za ekonomski i ruralni razvoj u selu Krnete, opština Laktaši.

Bardača inicijativa, koju su mladi donijeli na prvoj ekološkoj konferenciji mladih „e.Kon 2021“, pozvala je cjelokupnu generaciju da se snažnije uključi u identifikovanje problema zaštite životne sredine, da se mladi aktiviraju u lokalnim zajednicama i da svojim primjerom budu pokretačka snaga za sve ostale građane i da se tako zauzme stav: I MI SE PITAMO!? Mladi su sadašnjost i budućnost ove zemlje, kao najdragocjeniji resurs.

Bardača inicijativom, preuzeli smo odgovornost da ćemo na e.Kon 2022, a na Dan planete zemlje  (aprilu 2022. godine) kreirati i donijeti EKOLOŠKU DEKLARACIJU MLADIH Bosne i Hercegovine. Ovom Deklaracijom kao mladi ljudi želimo da se nametnemo kao jedan od ključnih aktera u zaštiti životne sredine u Bosni i Hercegovini,  pošto je naše pravo i obaveza da odlučujemo o o vlastitoj sudbini i kako bismo svojoj djeci ostavili planetu Zemlju u boljem stanju od onoga u kojem smo je zatekli.

Poželjno je da učesnici na e.Kon 2022 budu predstavnici omladinskih organizacija iz različitih krajeva Bosne i Hercegovine kako bi osigurali reprezentativnost i geografsku pokrivenost svih dijelova naše zemlje. Nadamo se da ćete biti u prilici da se odazovete ovom pozivu i da svi zajedno pokažemo naše opredjeljenje za zajedničko djelovanje i akciju.

Program i dnevni red konferencije e.Kon 2022 pogledajte OVDJE.

Zbog planiranja broja mjesta i ostalih potrebnih organizacionih aktivnosti, molimo Vas da svoju prijavu popunite klikom na donji link, a najkasnije do 15. 04. 2022. godine. Broj mjesta je ograničen.

PRIJAVA NA KONFERENCIJU

Zahvaljujući podršci donatorskih organizacija troškovi puta i smještaj za učesnike iz udaljenijih krajeva će biti plaćeni. Ručak i osvježenje će biti obezbjeđeni za sve učesnike.

Pretplatite

se na naš newsletter