Festival rakija u Tuzli

Festival rakija u Tuzli

Nakon uspješno organizovanog prvog, došlo je vrijeme za drugi festival rakija “Salines Spirit Fest” koji će biti održan 30. novembra u hotelu Tuzla u Tuzli. Organizatori navode da će posjetioci na jednom mjestu imati priliku kušati sve što vrijedi od voćnih rakija iz cijelog regiona, uz bogatu gastronomsku ponudu.

Jedna od novina je i to da SSF ove godine proširuje svoju ponudu tako da će osim rakija biti predstavljena i ostala žestoka alkoholna pića.

Ističu da je prošli festival bio posebno zanimljiv izlagačima jer su imali priliku na jednom mjestu upoznati veliki broj ugostiteljskih radnika i distributera iz Tuzlanske regije, ali i iz cijele BiH. Većina od njih je već najavila svoj dolazak i ove godine.

Osim izložbenog dijela festivala i ove godine Salines Spirit Fest će imaće i svoj takmičarski dio u okviru kojeg će stručni žiri (Predrag Vukosavljević, profesor na Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Beogradu; Nerma Spaho sa Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i Ljubiša Stanković sa Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Beogradu) ocijeniti uzorke, te im dodijeliti priznanja.

Na festivalu će biti održano i nekoliko stručnih predavanja sa diskusijom, o pripremi i proizvodnji rakije, najavili su organizatori.

Izvor: Fena

Pretplatite

se na naš newsletter