Korak po korak do poslovnog plana

Korak po korak do poslovnog plana
Korak po korak do poslovnog plana

Takmičenje za žene preduzetnice u organizaciji magazina “Agro Planeta” i Mikrokreditne organizacije “Partner”
Korak po korak do poslovnog plana

U okviru takmičenja za „Najbolji poslovni plan za razvoj ženskog preduzetništva u ruralnim područjima“, tokom septembra u Laktašima je održan dvodnevni trening pod nazivom „Korak po korak do poslovnog plana“.

Za vrijeme treninga, ukupno 15 predstavnika grupa žena iz ruralnih područja imalo je priliku da praktično spoznaju kako da svoje poslovne ideje pretvore u konkretan poslovni plan. Osim toga, žene su iskoristile priliku da se upoznaju i umreže i pri tome otvore mogućnosti za buduću saradnju.

Tim stručnjaka iz Centra za ekonomski i ruralni razvoj će u narednom periodu svim ženama pružiti savjetodavnu pomoć prilikom dorade poslovnih planova, koji će se nominovati za nagradu.

Takmičenje za „Najbolji poslovni plan za razvoj ženskog preduzetništva u ruralnim područjima“ već treću godinu za redom organizuju Magazin za poljoprivredu i ruralni razvoj “Agro Planeta” i Mikrokreditna organizacija “Partner”.

Ovo takmičenje ima za cilj da podrži inovativne i razvojne ženske inicijative koje jačaju ruralnu ekonomiju i doprinose zapošljavanju u ruralnim područjima. Poziv je bio namijenjen grupama žena sa sela koje dolaze sa teritorija opština lociranih u sjeverozapadnom dijelu BiH.

Najbolje izrađen poslovni plan biće nagrađen sa mini grantom u iznosu od 3.000,00 KM. Pomenuti iznos će se pobjednici takmičenja uručiti u vidu namjenskih sredstava, koja su navedena u poslovnom planu i koja su ključna za započinjanje i/ili nadogradnju poslovne ideje. Takođe, organizator će osigurati nvčane nagrade za drugo i treće mjesto. Osim ovoga, svim učesnicama ovog takmičenja, mikrokreditna organizacija “Partner” ponudiće povoljna kreditna sredstva za započinjanje i proširenje poslovne djelatnosti.

Pretplatite

se na naš newsletter