Dani šljive Prozor-Rama

Dani šljive Prozor-Rama
Dani šljive Prozor-Rama


13. Dani šljive Prozor – Rama 2018
Očekuje se okupljanje stotinjak izlagača

Trinaesti po redu Sajam poljoprivrede, prehrane i turizma “Dani šljive Prozor – Rama 2018”, održaće se i ove godine i to 17. i 18. septembra.

Tradicionalna sajamska manifestacija, 13. Sajam poljoprivrede, prehrane i turizma “Dani šljive Prozor – Rama 2018” ove će godine okupiti stotinjak izlagača, uglavnom poljoprivrednih proizvođača i turističkih radnika sa područja cijele BiH. Od inostranih izlagača najavljeno je učestvovanje opštine Vrlika, TZ Sinj i TZ Popovača.

– Šljiva, zaštitni znak ovoga sajma, dobro je rodila ove godine. Grane u šljivicima povijene su pod teretom plavih plodova. Rodila su dobro i stabla sorte bistrica (požegača), iako su napadnuta virusom šarke- naveli su organizatori.

Osim šljiva i prerađevina – rakije, likeri, džemovi, na Sajmu se već godinama uspješno predstavljaju proizvođači bobičastog voća, sakupljači šumskih plodova, ljekovitog bilja, proizvođači sira. Predstavljaju se i turistički resursi, jer je, navode organizatori, turistički potencijal ovoga kraja veliki. Ocjenjivačke komisije će i ove godine probati i ocijeniti voćne rakije i likere, te sir.

Nagrade će biti dodijeljene i za uredne šljivike, te za turističke projekte. U sklopu sajma će biti organizovane i dvije stručne radionice i okrugli stolovi. Po riječima organizatora, opštine Prozor – Rama, prijave za ovogodišnje Dane šljive traju do 10. septembra.

Najam štandova i ove godine je besplatan za poljoprivredne proizvođače i za turističke projekte, pa je ovo prilika mnogima da tržištu približe svoje proizvode i usluge.

Sve informacije za učestvovanje na Sajmu zainteresovani mogu naći na web stranici opštine Prozor – Rama.

Pretplatite

se na naš newsletter