Završena obuka za žene

Završena obuka za žene
Završena obuka za žene

Završena obuka za žene

U Laktašima je danas uspješno završena obuka o izradi poslovnih planova za žene iz ruralnih područja koja je organizovana u sklopu takmičenja „Najbolji poslovni plan za razvoj ženskog preduzetništva u ruralnim područjima“, koje zajednički organizuju Magazin za poljoprivredu i rurali razvoj Agroplaneta i Mikrokreditna organizacija Partner.

Poslije sprovedenih obuka, stručno osoblje Centra za ekonomski i ruralni razvoj – CERD će pružiti savjetovnu pomoć svim učesnicama prilikom praktične izrade poslovnih planova. Sve učesnice predavanja koje CERD-u u predviđenom roku dostave svoje izrađene poslovne planove, ulaze u krug kandidatkinja koje će imati priliku da se takmiče za nagradu.

Ocjenu poslovnih planova izvršiće stručna višečlana komisija, koja će primijeniti unaprijed definisane kriterijume za odabir najboljeg poslovnog plana.

Najbolje izrađeni poslovni plan magazin „Agro planeta“ će nagraditi mini grantom u iznosu od 3.000,00 KM. Pomenuti iznos će se grupi žena koja pobjedi na takmičenju uručiti u vidu namjenskih sredstava, koja su navedena u poslovnom planu i koja su ključna za započinjanje i/ili nadogradnju poslovne ideje.

Takođe, svim učesnicama koji budu prisustvovali ovom takmičenju, mikrokreditna organizacija Partner će ponuditi povoljna kreditna sredstva za započinjanje i proširenje poslovne djelatnosti.

Ovo takmičenje predstavlja aktivnosti projekta „Civilno društvo i ruralni razvoj – CiSaRD“, koji sprovodi Centar za ekonomski i ruralni razvoj – CERD, a finansira Švedske organizacije We Effect.

Pretplatite

se na naš newsletter