Studijska posjeta centru

Studijska posjeta centru
Studijska posjeta centru

Studijska posjeta 40 korisnica škole ljekovitog bilja

U okviru USAID/Sweden FARMA 2 projekta, krajem jula organizovana je studijska posjeta za korisnice koje pohađaju „Školu uzgoja ljekovitog i aromatičnog bilja“.

Preko 40 žena iz Kotor Varoša, Sanskog Mosta, Teslića i Ključa posjetilo je firmu “Prirodno bilje” iz Banja Luke, dok su u drugom dijelu dana bile u posjeti Centru za ekonomski i ruralni razvoj – CERD iz Laktaša. Tokom posjete korisnice su imale priliku da se upoznaju sa radom firme “Prirodno bilje”, njenom djelatnošću, ali i sa tržišnim aspektima sektora ljekovitog i aromatičnog bilja u Bosni i Hercegovini i regionu. Korisnicama je prikazan proces prerade ljekovitog bilja, od ulaska bilja u sušaru, pa sve do formiranja poluproizvoda spremnog za pakovanje u finalne proizvode.

Kada je posjeta CERD-u u pitanju, korisnicama je predstavljena organizacija, njen istorijat i trenutne aktivnosti, te budući ciljevi.

Takođe, prikazani su rezultati postignuti tokom implementacije ove aktivnosti, te su korisnicama dodijeljeni certifikati o uspješno završenoj školi uzgoja ljekovitog i aromatičnog bilja. Korisnice su sa posjete otišle sa veoma lijepim utiscima, novim iskustvima i obogaćene sa novim poznanstvima. Ovu aktivnost implementira Centar za ekonomski i ruralni razvoj – CERD.

Pretplatite

se na naš newsletter