Poziv za prijem mladih

Poziv za prijem mladih
Poziv za prijem mladih

Poziv za prijem studenata i mladih inžinjera

Kao implementator aktivnosti AgMENTOR centra podrške za sjeverozapadnu Bosnu i Hercegovinu, Centar za ekonomski i ruralni razvoj (CERD) poziva sva zainteresovana pravna lica iz opština Sjeverozapadne Bosne i Hercegovine, a koja posluju ili obavljaju aktivnosti u oblasti poljoprivrede, prehrambene industrije i ostalih djelatnosti vezanih za ruralni razvoj, da iskažu svoj interes za prijem studenata i/ili mladih inženjera za obavljanje stručne prakse u svojim redovnim poslovnim aktivnostima.

Cilj ove aktivnosti je dvojak: omogućiti poslovnim subjektima pristup adekvatnim mladim stručnjacima, te osigurati stručnu praksu za studente i/ili mlade inženjere bez radnog iskustva. Kroz stručnu praksu osiguralo bi se stručno osposobljavanje i olakšan pronalazak zaposlenja za mlade stručnjake, ali istovremeno bi se poslovnim subjektima ponudila odgovarajuća radna snaga.

Puni tekst poziva, u kojem ćete naći sve potrebne detalje uključujući i spisak opština koje su uključene u ovu aktivnost, možete preuzeti ovdje.

Zainteresovana pravna lica, trebaju da popune prijavni obrazac koji je prilog ovom pozivu i da ga pošalju na adresu navedenu u pozivu. Popunjen prijavni obrazac je potrebno dostaviti najkasnije do 21. juna 2017. godine. Nakon isteka roka za dostavljanje prijava, ukupno 10 zainteresovanih pravnih lica će biti odabrano, a nakon toga će se objaviti javni poziv za praktikante koji će se prijaviti za obavljanje stručne prakse.

Pretplatite

se na naš newsletter