Trening o pripremi projekata

Trening o pripremi projekata
Trening o pripremi projekata

Održan trening o pripremi projekata

CERD je nastavio da sprovodi aktivnosti u okviru „Projekta za razvoj tržišne poljoprivrede II – FARMA II”, finansiranog od strane USAID-a i Švedske.

U prethodnom periodu, trening pod nazivom „Povećanje znanja i razvoj projektnih vještina za pripremu prijedloga projekata“, održan je Sarajevu i Banjoj Luci.

Ukupno 68 učesnika treninga – predstavnika opština, ministarstava, razvojnih agencija, fakulteta, udruženja poljoprivrednih proizvođača i zadruga, imalo je priliku da kroz teoretsko predavanje i praktičan rad, osnaži svoje kapacitete kada je ova obast u pitanju.

Tokom tri dana treninga, učesnici su prisustvovali sveobuhvatnom predavanju koje se baziralo na praktičnim primjerima i vježbama, koje su imale za cilj da detaljno prikažu pripremu i razvoj svih elemenata projektne aplikacije.

Dodatna vrijednost ove aktivnosti je da će učesnici u narednom periodu imati stručnu-konsultantsku pomoć od strane CERD tima, pri izradi svojih projektnih prijedloga na konkretne pozive koje su aktuelni za poljoprivredni i ruralni sektor Bosne i Hercegovine.

Pretplatite

se na naš newsletter