Magazin – Agro PLANETA

Agro Planeta je jedinstveni magazin koji kroz niz zanimljivih tema nudi raznovrsne informativne, reporterske i stručne sadržaje. Analitički razmatramo pitanja poljoprivrede i ruralnog razvoja. Od stručnih tema preko živopisnih reportaža do korisnih savjeta naš sadržaj namjenjen je jednako i proizvođačima i običnim građanima – urbanim rekreativcima koje zanimaju teme iz oblasti poljoprivrede, ruralnog razvoja i organske proizvodnje.

U NOVOM BROJU AGRO PLANETE DONOSIMO:

 • U junskom broju možete pročitati intervju sa Jasminkom Hadžiabdić, predsjednicom Saveza proizvođača jagodičastog voća u BiH, koja poručuje da konkurentnost bh. maline mora biti zasnovana na kvalitetu.
 • Tu je i tema broja o proizvodnji smilja u BiH, kao i brojni primjeri uspješne prakse kod nas i u okruženju, razgovori sa eminentnim stručnjacima iz raznih oblasti, te brojne druge zanimljive priče, reportaže i savjeti naših stručnjaka.

 

VAŽNO OBAVJEŠTENJE: Štampano izdanje magazina Agro PLANETA više ne izdajemo svakog mjeseca, već kvartalno, ali uz znatno povećanje broja stranica, kao i izmjenjeni format i dizajn. Naše naredno štampano izdanje tako možete očekivati u septembru, i čekaju vas brojna iznenađenja.

Ukoliko želite da se pretplatite na naš magazin javite se na broj telefona 051/491-756 ili putem emaila agroplaneta@cerd.ba

  TEME I AKTUELNOSTI  

 • Ponovo poskupilo brašno 13. Sep 2018.

  Cijena brašna ponovo je u RS porasla za dva feninga, a do kraja ovog mjeseca očekuje se da po kilogramu skoči za još četiri feninga, potvrdio je Zoran Kos, predsjednik Udruženja mlinara RS.

  Podsjećamo, do poskupljenja je došlo i prije desetak dana, pa je ovo novi udar na džep građana.

 • Skok cijena stočne hrane 13. Sep 2018.

  – Pošto se toplo i suvo vrijeme nastavilo tokom jula u većini regiona na kontinentu, povrće trpi i prinos je znatno smanjen. Situacija u kojoj su danas proizvođači i prerađivači povrća je najteža za 40 godina-  saopštilo je Evropsko udruženje prerađivača voća i povrća (PROFEL)

 • Čuvar tradicije metlarstva 13. Sep 2018.

  Jedan čovjek dnevno može napraviti pedesetak komada metli. Admir Ajanović iz Gnojnice ih godišnje napravi više od 700. Sirak i metliku sam sije, a pravi i štapove. Iz njegovog dvorišta izlazi kompletan proizvod.

U nastavku možete preuzeti neke od prošlih brojeva u PDF formatu: